Dünya

“Her gün, her yerde herkes için çalışan iş dünyası”

Faaliyet gösterdiği tüm sektörlerden işletmeleri temsil etmek, uluslararası ticareti çok taraflı kurallara dayalı olarak geliştirmek, sınır ötesi ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla 1919 yılında kurulan Uluslararası Ticaret Odası (ICC), iş dünyasının en büyük kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Dünya çapında barış ve refahı teşvik etmede ön saflarda yer alan ICC, 21. yüzyılda misyonunu “Her gün, her yerde herkes için çalışan işletme” olarak yenilemiştir.

170’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor

Birleşmiş Milletler, Dünya Ticaret Örgütü ve G20 gibi hükümetler arası kuruluşlarla yakın işbirliği içinde çalışan ICC, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde faaliyet gösteren en büyük küresel ticari kuruluş boyutuna ulaşmıştır. Gücünü tarafsızlığından ve bağımsızlığından alan örgüt, politika yapıcılar ve uluslararası kuruluşlarla güvene dayalı bağlar kurmuştur.

Böylece ICC, Birleşmiş Milletler’de Gözlemci Statüsü kazandı. ICC, küresel temaslarından kaynaklanan benzersiz konumu ve dünyanın her bölgesindeki çeşitli şubelerden temsilcilerle ticaret odaları adına yansıttığı yetkilerle, küresel zorlukların üstesinden gelmenin en iyi yolu olarak çok taraflılığı desteklemektedir.

Ulusal komiteleri ve Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ağları ile birlikte ICC, KOBİ’lerden büyük çok uluslu şirketlere kadar 45 milyondan fazla işletmeyi kapsayan 170’den fazla ülkeye erişime sahiptir ve 1 milyardan fazla çalışanı temsil etmektedir. İş dünyasının kendi kuralları ile yönetilmesini savunan ICC, bu doğrultuda çalışan teknik komiteleri ve çalışma grupları ile uluslararası ticaret ve yatırımlarda yeknesak kurallar ve uygulamalar oluşturmaktadır.

Bu çalışmalar öncelikle ICC üyelerinin ihtiyaçları dikkate alınarak yürütülmekte ve ICC’nin gündemini üyelerin kendileri belirlemektedir. ICC tarafından oluşturulan kurallar, standartlar ve kodlar uluslararası ticarette her gün yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Her gün milyarlarca dolarlık ticaretin finansmanında kullanılan akreditiflerin yeknesak yöntemleri ve uygulama kuralları ile ithalat-ihracat sözleşmelerinde kullanılan INCOTERM’lerin ticari şartları ICC tarafından geliştirilmiştir.

Ayrıca ICC tarafından satış sözleşmeleri, ticari acentelik sözleşmeleri, franchising sözleşmeleri, distribütörlük sözleşmeleri, anahtar teslim proje sözleşmeleri ve daha birçok özel kapsamlı sözleşme geliştirilmiştir. Öte yandan, ICC reklam, pazarlama ve e-Ticaret alanlarında özdenetim sağlamak için gerekli kuralların oluşturulmasında değerli bir rol oynamaktadır.

gundogmus-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu